четврток, 15 мај 2008

Изложба на Муриками

Од изложбата на Murakami.

На 5 арил Јапонскиот поп уметник Такаши Муриками ја отвори својата ретроспективна изложба во бруклинскиот музеј која ќе трае сè до 13ти Јули.

Знам дека нема да тркнете до таму да ја видите изложбата, па затоа еве некои преземени фотографии.

Тука повеќе за настанот

Тука повеќе слики од изложбата


kikiand-then-red-and-727flower room

Update: Една од скулптурите на Муриками „Осамениот каубој“ е продадена за 15 милиони долари.

2 коментари:

Анонимен рече...

i was just reading a news about Murakami's famous figure "my lonesome cowboy" was sold at 1.5 million$ at Sotheby's auction today.

(japonkasan)

Bi рече...

No no, you are wrong.
It is 15 million$

can't believe my eyes.
See here