понеделник, 05 мај 2008

Авантурите на Јутаро

Многу слатка и откачена јапонска приказна раскажана низ слики во стар јапонски стил.
Оваа подолу баш личи на бранот на Хокусаи.За да ја прочитате целата приказна кликнете тука.

2 коментари:

poljaff рече...

Баш се прашував како настанало сушито :D Кома е приказнава, a great bedtime story ;)

Bi рече...

Да, ама жално за Јутаро.

Случајно се родил, случајно умрел, а живеел поинаков и неприфатен.

На ваква приказна и Сартр да и позавиди :)