петок, 11 април 2008

Слики од стара Јапонија

Барајќи сликици за уште поголемо обогатување на архивата на хедери за нашиот блог наидов на една преубава збирка фотографии од Јапонија од крајот на 19ти и почетокот на 20ти век.

Сликите се breathtaking.  Вистински гејши и самураи, недопрена природа како од приказните, традиционална јапонска куќа на празник со семејство каде што игра друштвени игри, јапонски градини, селани, обични луѓе, убави жени, сумо борачи и све.Ако имате време читајте го и текстот под сликите, кој е доста забавен и внесува доза на хумор.

Инаку целите галерии може да ги видеите тука:

Okinawa Soba's photostream

T. ENAMI GLASS SLIDES of JAPAN

Просто неодоливо :)

Нема коментари: