среда, 09 април 2008

Ханами во Џиндаиџи, Фучу, Токио

Еве некои слики од моето ханами во Фучу, Токио, каде што сум на постдипломски. Бев во неделата заедно со колегите. Џиндаиџи е еден храм со парк во близина, а има и ботаничка градина и е познат по рестораните во паркот кои прават „соба“ еден вид јапонски тестенини различни од „рамен/нудлс“.2 коментари:

Bi рече...

Супер Ладо. Ги победи сите овие други мрзливи автори тука :) и стигна од Јапонија побрзо да пишеш од нив, иако знам во каква фрка си.
Фала многу за сликите и те очекуваме и со подолги текстови.

Ние спремаме Сакура во сабота, па ќе ставиме слики и од скопските јапонски цреши.

Уште еднаш се покажа дека Јапонија е земјата на изгрејсонцето и сонцето побрзо таму излегува, а денот побрзо почнува :D

LL рече...

ОК Би, ама овде се е далеку и кога ке излезам по цел ден сум надвор и се враќам уморен. Ќе мора да се задоволиш само со кратки постови и слики, ама ако нешто те интересира прашај. мата не!