четврток, 07 јули 2011

Berserk:The reboot

Image and video hosting by TinyPic

За сите оние кои не се запознаени со Berserk серијалот
http://en.wikipedia.org/wiki/Berserk_%28manga%29


Пред едно 2 години на интернетот се појавија слики од Berserk во аниме форма.Фановите се радуваа на можноста да видат продолжение на оваа епска сага,но нивните надежи беа набргу срушени со веста дека анимациите се од адаптација на видео игра за Berserk.Кон крајот на септември 2010 г. како гром од ведро небо се појави првата реклама за новата Berserk серија со тогашен наслов Berserk:The saga begins.
A набрзо и преостанатитеYup,this is the real deal.Berserk,една од најпопуларните манга серии во Јапонија со уште поголема фановска база надвор од неа,после оригиналниот аниме серијал од 1998(кој опфати само мал дел од мангата) добива нова аниме адаптација и по се изгледа нема да продолжи таму кај што застана старата серија,туку се ќе се раскажува од почеток и ќе ги опфати сите делови кои не добија можност да бидат адаптирани во претходната серија.

Во најновото издание на Young animal magazine се потврдени следните информации:
-Berserk ќе излегува како серија филмови(не се знае колку танкобони ќе содржи еден филм)
-За анимацијата е задолжена Studio 4C(Tekkon Kinkreet,Detroit metal city)
-Режисерската палка му припаѓа на Кубоока Тошијуки(Top o nerae!,Batman:Gotham knight)
-Премиерата на првиот филм е закажана за јануари 2012 г.


Шпекулации:
-Музиката ќе ја компонира Gackt
-Временскиот распоред за секој од филмовите е така направен да треба најмалку 10 години да поминат за да се покрие целата манга(барем она што е досега излезено)

Tолку за сега.Повеќе информации ќе бидат објавени на 15 јули кога е закажано отварањето на официјалниот сајт.

И за крај


Ново:Официјалниот сајт е отворен малку порано http://www.berserkfilm.com/
Првиот филм ќе биде насловен Berserk:The Golden age 1-The egg of the conqueror.

Нема коментари: