четврток, 23 април 2009

Мали планети воТокио

Ако се чудите што ли е ова - сосема е „јасно“- метро станицата во Shinbasu, Tokyo.

Ова е еден интересен концепт на фотографија со стереографска композиција и креативно доживување на сопствениот град - во случајот со фотографот со nickname heiwa4126 на Flickr тоа е Токио


Дали можете да го замислите вистинскиот „обичен“ свет? На пример, овој прекрасен калеидоскоп може да го погледенете и вака

Како ли би изгледале планетите на Скопје?

1 коментар:

Marja рече...

Вери, вери прити! :D
Ме потсеќа на еден калеидоскоп што го имав кога бев мала, и многу го сакав. :D