понеделник, 07 март 2011

Уникатниот Јапонски Хорор
Додека Холивуд снемува идеи за хорор филмови, губи од квалитетот и оригиналноста, Јапонскиот хорор филм несомнено со години наназад стои на врвот, одземајќи и го здивот на својата публика со најморбидните и најужасните приказни за неправдата, одмаздата, проклетствата и надприродните сили, претставувајќи инспирација за снимање на американски верзии од истите.

Овој документарец открива кои се симболиките позади класиците The Ring, Audition, Suicide Club и The Grudge, и како тие го поврзуваат реалното со нереалното, живиот со мртвиот свет, и причината за тоа што најчестата форма на бесен дух кој се одмаздува е токму жена во бело, со коса преку лицето.

* Документарецот се однесува на Јапонскиот хорор филм, но опфаќа и неколку Корејски, Тајландски и Кинески филмови заради споредба и општ осврт на Азијскиот филм наспроти Американскиот и Европскиот.1. Јапонскиот Хорор ( Discovery ) Прв дел:2. Јапонскиот Хорор ( Discovery ) Втор дел:3. Јапонскиот Хорор ( Discovery ) Трет дел:Watch Asian Horror Movies Online

Download the best Asian Movies Torrents from AvistaZ

Нема коментари: